Permudahkanlah Hari Hari Mendatang Saye...


Anyeong...

Dimulakan hari ini dengan BISMILLAH...  Walau apa pun dugaan tabahlah mengahadapinya...

(^^,)...

Macam lah dugaan apa kan...  Me kalau bleh sampai office on the dot aje dah cukup untuk membuatkan hari me berjalan dengan lancar...  Tapi kalau terlambat walau seminit pun dah cukup buat hari tu dimulakan dengan mood yang huru hara...  Mesti start dari dalam keter lagi sambil drive dengan rasa yang tak tentu arah...  Lambat dah satu hal lepas tu tambah tambah pulak time lambat tu lah jalan jem macam siput sedut...  Mesti punch pun dengan muka menyampah jek...

Then start February nih office dah perkenalkan sistem baru la plak...  Sistem demerit kekdahnya...  Sapa datang lambat caras markah PMS, gitewwww...

Kalau nak bagi alasan kenapa tak bleh datang cepat memang lah bleh kan...  Tapi nanti dipersoalkan pulak kenapa orang lain bleh datang cepat, ngape kita jek yang kena datang lambat...  Hello...  Lain orang lain la masalah problem rumahtangganya...

Jadi dipendekkan citer redha aje lar...

Tadi pagi dah lah Risha skool start pagi...  Me memang bangun awal sebab Hazel nak bawak bekal...  Then sumer orang pun dah keluar as d other half hantar Risha pegi skool...  Me kat rumah dengan Riaz dah bangun memang berhempas pulas nak siapkan Harraz... Lepas tu hari nih ntah apa mood bleh dia bantai nangis pulak...  Tarik tarik me time hantar kat kereta Kak Mas, adoiyaiiii....

Tapi Kak Mas pecut je me pun lepas tu dengan time berbaki 15 minit nak ke pukul 8am pun berdesuppp jugak la nak pergi office...  Dah lah pagi tadi hujan, kalau dah hujan faham faham je la keadaan jalan macamana...  Asal hujan je jem, asal jem je hujan gitewww...

Tapi alhamdulillah dengan 'berkat kesabaran dan kehemahan' me mendrift maka selamatlah sampai ke office pada jam 758am... Terus hari pun jadi ceria (^^,)...

Ditambah ceria pagi pagi dapat breakfast free nasi lemak sambal telur dengan kuih karipap dan kasui...  Tak sempat makan pun tiba tiba tadi d other half call suruh turun...  Ingat nak apa rupanya bawakkan me nasi untuk lunch la plak...  Tengok tengok macamanalah tak menambahkan lagi keceriaan hari me walau cuaca mendung jek...

Mendung mendung pun nak share 1 lagi OST My Daughter The Flower...  Nangis ah lagu nih... 

My Daughter , The Flower OST JUNG SUK (정석) - CAN'T STOP LOVING YOU (멈출 수...)

Click jangan tak click...

(^^,)...

No comments:

Post a Comment