Latest Updates (^____^)...

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

15.04.16


Tengah melayan perasaan tetiba ada orang datang mengetuk pintu rumah...
 
Siap bawak nasik lemak satu rice cooker lagik...  Terus dalam sedih sedih tu turun dapur buang kulit timun nak buat makan nasi lemak kekeke...
 
Sedih sedih pun kalau nampak makanan laju jek makan...
 
Dah terlanjur dah ramai tu kami pun celebrate besday Hazel skalik...  Besday Hazel semalamnya 15/04 tapi sebab mama bizi tahap sikit lagik nak jadi gaban tu yang tak sempat nak keluar...
 
Turns 13th this year tapi umur macam baru 3 tahun kehkehkeh...
 



Tengok lah anak me yang bois 2 ketul tu dengan baju lain seluar lainnya asal boleh jek sarung...  Dah mak bizi over sampai tak menyempat nak carikan baju kekeke...

Nih memalu kucing meow moew pulak...

Happy Birthday, wishing you many joyous years ahead, may beauty and happiness surround you today and always...  
 
Muah cikits (^^,)...

Penat...


Wow Weeeee...
 
Rerupanya penat mengemas rumah boleh menyumbang kepada rasa depressed sehingga menitiskan air mata...  Giler over me...
 
Agak agak lah u, semua benda me nak kena buat...  Dengan kotak bersusun susun, bertingkek tingkek, nak mengelap cermin, mirror mirror on d wall dah la ibarat pusing sana mirror ngadap sini mirror...  Rasa hectic sangat sampai tak terkawal perasaan bila sensorang terbongkok bongkok macam orang bongok buat semua sensorang... 
 
Rasa dalam rumah nih macam ada je penghuni lain tapi rasa jugak macam wujud tak wujud je penghuni lain nih...
 
Maka, nangislah kalau itu cara boleh melepaskan rasa lelah...



Vantage...

 
Another corner settled...
 
Kali nih Cik Vantage pulak...  Kasik dorang rumah baru kat cabinet putih ala Deepavali nih...  Kira naik taraf lah nih dari rumah flat pergi rumah terrace camtu lar...  Dulu cabinet putih nih letak crystal, pasni crystal tak tau mana nak campak, later later fikir (^^,)...
 

Kena amik pica style angle senget senget sebab cermin kat belakang tu bleh Nampak refleksi me yang serabai...  Kang kalau Nampak ada yang tidor malam mengigau  bhahaha...
 
Ini pun my first collection of vantage purchased... 
 
Time tu memang over d excited je nak collect vantage...  Bila vantage buat warehouse sale berdedai kami pergi...  Datang jauh jauh dari JB pergi KL nak pergi warehouse sale kekdahnya...  Beli beli beli, ini orang kan memang mata pinggan mangkuk, pantang nampak pinggan mangkuk vogue vogue sikit mesti merambang mata...
 
Bila nak bawak balik JB tak muat sebab boot keter dah penuh, dengan bag baju lagik and memacam khazanah, maka kena keluarkan dari kotak kena susun main selit selit celah mana muat...  Hehehe nostalgia sungguh masa tu tau...
 
Eh BTW tadi kan ada Cik Port flash sale u, nasih baik tak tergugat...  Memula dah up jugak satu comment tapi pastu lelaju delete balik, selamat RM...
 
Esok off day semoga diberi kerajinan mengemas rumah (^^,)...
 
Nah lagu untuk hari nih pulak...
 


Teasing Georgia...


Jangan nak tease tease me pulak ek (^^,)...
 
Bila pindah rumah mestilah ada aktiviti memunggah kotak kan...  Selagi tak habis punggah barang kluar kotak selagik tu lah rumah hazabedah...
 
Memula kasik keluar dari kotak mestilah Cik Port...  Kesian duduk lelama dalam kotak tu kang sesak nafas plak...  Dah lah kena balut dengan suratkhabar lama dua tiga layer pastu kena berhimpit himpit bersesak dalam satu kotak, bergelap plak tu...
 
Kotak kemain eh skalik dah kluar isi perut bukan banyak mana pun...  Sebab balut berlayer layer pastu atas bawah pun letak lagi suratkhabar lama, punyalah extra precautious takut kegilaan kesayangan pecah...  Kang kalau dah pecah sape nak ganti?  Me jugak...
 
Yang pertama nak kasik posing kat rumah baru...

Portmeirion Botanic Roses Teasing Georgia...
 
Eh eh... Termatch secara tak sengaja pulak stool dengan backdrop... 
 
Cantik sweet ajek...  Kalau rasa tak suka sebab nak kaler pinky pinky or pastel pastel ajek percayalah ini boleh buat mereka mereka tu berubah fikiran... 
 
Dalam sejarah pembelian Cik Port, Botanic Roses ni lah yang memula skalik me purchased...  Harga memang terancam sebab bli dinnerset, orang tamak la katakan...
 
Now kalau ada rasa nak start collect Cik Port bleh start secara bertatih...  Bleh beli satu bulan satu mug, satu plate, satu bowl or apa apa la yang uolls suka...  Tak semestinya kena beli in one set...  Dedulu me tak tau, kurang pengetahuan time tu...  Sekarang dah banyak online seller yang jual, bleh buat comparison price and choice... 
 
Me pun suka je jeling jeling kalau seller post...  Kalau seller kat FB buat flash sale lagik lah macam ikan piranha  memasing, berdesup up comment tak sampai seminit item pun habis...  Sebab biasa harga flash sale ni murah cket la dari hari lain, gtu konsepnya kan...
 
So kalau minat jom start (^^,)...
 

B4 & After...


Ya Allah berilah kekuatan dan kerajinan untuk saya mengemas...
 
Berantakan sangat sangat...  Lepas tu tak cuti pulak tu...  Makanya pergi kerja tinggallah rumah tunggang langgang...
 
Ni je lah yang bleh layan sket... 
 

 
B4 and after...
 
Yang lain tunggu weekend baru bleh sambung operasi mengemas...
 


Time To Bid Farewell To No 363...


Setelah hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan bertukar bulan malah bertukar tahun sudah tapi kata kata nak pindah hanya tinggal ungkapan saja... 
 
Memang takde rasa nak pindah pun sebenarnya...  Sebab takde kepentingan kan...  Lain lah rumah sekarang nih ada new owner yang nak masuk memang haruslah kena kluar walau suka tak suka...  Ini memang takde apa apa urgency and kepentingan pun...  Tapi memandangkan kesian rumah tu dah siap takde sapa nak duduk maka kami pun amik keputusan pindah jugak...
 
Pergh memang flat lah kali nih pindah...  Kemas pun tak siap lagik tau tapi dah panggil lorry datang angkut barang...  Dah hari tu je yang lorry free kami ikut je...  Kang kalau ubah hari lagi takut me terus cancel ajek kang...
 
Maka lorry datang baru lah nak bukak wardrobe la katil ka counter bar la display cabinet lar apa apa lar...  Mesti pening kpaler bebudak tu...  Sabar je la nak wat acaner dapat tuan rumah camnih hehehe...
 




 
Ini semua sepah dalam master bedroom...  Baru dalam master bedroom oi tak tengok part lain lagik...  Sumer dalam kotak tu baju bajan semata...  Banyak giler baju eh cam baru terperasan...  Yang dah asingkan to let go pun membuak buak satu plastic hitam besar dengan anak anak dia...

Togel dah awak eh...

Curtain sampai sekarang pun tak bukak lagik...  Rumah sini sepah umah sana sepah memang pening paler makcik...

Nih pun tak angkut lagik...  Later later lar kasik settle kemas umah apa yang ada dulu baru kasi settle kat sini plak...

Pastu dah hari nih kaki me sakit tak bleh jalan...  Macam kat area pergelangan kaki tu terseliuh ke haper tah...  Padan muka eh tolak tarik angkat barang berat sendiri memang carik nahas...
 
So seharian hari ni jalan dalam office pakai sock ajek as kasut dah kena campak...  Kalau pakai kasut memang me jalan ala ala lenggang kangkung, macam nak menari mak yong pun ada bhahaha...
 
Suka buat lawak ek (^^,)...
 
 
Lagu tema untuk hari nih...  Kemain eh ada lagu tema plak sekarang...
 
 

Monday Blues Still Exist Rupanya Eh...


Hari ni mode muka terbalik... 
 
Tetiba tersedih secara tak sengaja macam ala ala tersuka secara tak sengaja, terperasan secara tak sengaja, tergembira secara tak sengaja, jadi hari nih turn terasa hati secara tak sengaja...
 
Bila me keluar nak ke ladies my reception punya muka macam horror je tengok muka me padahal me mengukir senyuman yang paling manis sekali dalam hari ni...
 
I was like nak buat apa pun semua tak menjadi...  Padahal tadi pagi semuanya baik baik belaka...  Jap jap cek calendar...  Owh rupanya tengah hormon tak stable lah eh nih angkara dia... Kekeke...
 
Padan muka kan tadi pagi me mengumpat dalam hati sebab muka/mood boss me macam ala tak siap...  Me tanya nak air nak makan semua dia tak nak...
 
Boss lagik satu settle me offer apa je InshaAllah dia tak menolak...  Rezeki u kalau tolak nanti kurus bhahahaha...  Melawak plak makcik...
 
Sebab terlintas dalam hati pasal boss lah tu kena kat batang hidung sendiri...
 
Eh tapi serius tak tipu bila lunch hour boss terus tutup pintu bilik dia means tak nak di ganggu ler tew...
 
Ker dia pun tersedih secara tak sengaja hari nih hahaha...
 
Ok bai nak melantak...  Sedih sedih pun melantak itu harus...  Sedih sedih konon tak hadam ar, layan nasik kaler kaler lagik happening...
 
 





Jemput makan...
 
Yang nih bukan nasi kaler kaler tapi lunch kat Jepung bulan dulu dulu...
 
Sambil makan kasi layan satu lagu...


Moments To Remember...


Some moments are simply unforgettable...

 
 
Now memang tengah demam pick up line eh, adoiyai pening me... 
 
Sana sini pick up line...  Kang me balas mau naya... 
 
Tetiba teringat suatu waktu dahulu kena pelempang dengan someone sampai tertanggal earing dan itulah buat julung julung kalinya kena pelempang...  Sebal je tempat kena pelempang tu rasa...  Yang buat tak puashati bukan salah me pun...  Darah daging sendiri tak kena lempang tapi lepaskan kemarahan pada anak orang lain plak...  Nasib dah pangkat atuk atuk jadi me diamkan jer lah...
 
Memori nih, gila sadis... 
 
Time tu sadis la sekarang bila terkenang rasa lawak tahap mega pun ada...  Yang vongok tu lepas kena lempang slumber badak cari earing yang tercabut macam takde apa yang terjadi...  Protes orang tak buat salah lar tu kengkononnya... 
 
Fwen if you came across this and read this junk blog I want u to know that I miss u a lot, miss those memories we share together...
 
Me rindu semua semua yang pernah memegang watak dalam drama musim bunga zaman school dulu...  Giler old skool punya citer ni eh kekeke...
 
Entry tahap nak muntah baca kekekeke (^^,)...


Osaka Aquarium Kaiyukan...


Acara lawatan seterusnya ke Osaka aquarium...
 
Bertabahlah dengan limpahan pica...  Me tak sempat nak membebel hari nih...
 

Frankestein mode Christmas...

Cara eh pose cmnih nasib tak pose yang terbang terbang tu...





Gloomy je kan suasana padahal baru pukul berapa... Blum petang pun... 
 
Cuaca kat Osaka memang sejuk terlebih sket daripada kat Tokyo... 












Besar aquarium dia nih and bertingkat tingkat berpusing...  Sesuai untuk bawak anak anak...  Mak Pak budak pun kalau suka bleh layan... 
 
Bayangkan skalik aquarium tu pecah time ada orang tengah bersesak tu haish tak bleh bayangkan...  Dah nanti jadik macam citer jaws tu, scary...  Dahlah memacam ikan ada kat sini...  Nak lebih info search kat sini  kaiyukan...  Semua info ada...
 
Terasa macam amik pica kat Bicester Village London plak (^^,)...
 
Baru pukul 4 lebih dah start bukak lampu sebab dah gelap...
 
Keluar dari aquarium lepak pulak tengok street performer...  Dah lah sejuk sejuk sanggup tunggu...  Bebudak ni lah tak nak berganjak ralit tengok dorang buat show... 
 
Sekali tu kan on of the performer tanya me dari mana kekeke glemer sekejap semua orang tengok me...  Dia cakap "I Luv Malaysia..."  Ialah tu wak kalau me cakap me dari Sri Lanka pun dia akan cakap "I luv Sri Lanka" kan kan...

 
 
Eh eh icot (Risha) ada bukak kedai la kat Jepun tak bgtau pun kekeke... 
 
Penat dan lapar bye nak pergi carik makan pulak...