Fareeda Nour Sofea...


Woot!!!  Woot!!!
 
Get ready untuk menabung...  Satu hari seringgit mau tunggu nak menjejak dua ratus hengget bermakna 200 hari lagik lar baru bleh merasa tudung nih (^^,)...
 
Presenting New FNJ Nour Sofea...
 
Sabar sabar belum launch pun lagi...  Ada masa untuk menabung lagik...  Kasik up la satu hari tabung RM5...  Cepat sket dapat pakai...
 
Actually pattern nih sama macam FNJ Nour Sara tapi version takde awning jek yang membawa maksud "ME SUKA SANGAT SANGAT SEBAB TAKDE AWNING SEGALA..."
 
Itu yang rasa tak sabar nak jamu mata tengok kaler cantik cantik kat wall nanti...
 




Yang ini Nour Sofea Silk...
 
Yang Nour Sara Silk pun me tak mampu...  Sampai mencecah RM300 baiklah lupakan saja... 
 
Bila Nour Sara keluar and Nour Sofea nih nak keluar memang rasa macam nak letgo kesemua Aisya yang ada sebab dah penat pakai hehehehe...
 
Kang esok esok FNJ keluarkan pattern lain lepas pattern Nour Sofea nih menggelupur pulak nak beli yang baru and nak letgo yang lama...
 
Sekarang rasa macam "MENYESAL BELI AISYA BERDERET DERETTTT..."  Sampai rebeh tumbang tempat penyangkut tudung sebab dah over berat...
 
Hocay bai nak tengok dalam tabung dah ada berapa hengget...



Online Sale Chenta Qaseh...


Mungkin and actually sudah agak terlambat nak share sale nih...
 
Thursday last week terlalu bizi sampai tak sempat nak jengah blog...
 
Tapi kalau ada yang masih berkesempatan nak click click tu dipersilakan...  Cuma dah banyak yang out of stock ler... 

 
Bleh click link atas tu untuk menjamu mata...
 
Yang menghabiskan stock tu me lar salah sorang nya kekeke... 
 
Tertengok FB ternampak la pulak update sale @ 2pm tu...  Memang ngam ngam me bukak sale baru mula...
 
Laju sangat servis petang tu me click click esok pagi dah sampai...  Masa sampai tu me macam eh barang apa me beli?  Sebab tak expect sampai cepat sangat...  Sebab selalunya online seller kalau dah petang kita confirmed esok baru dipost barang nya kan...  Memang terbaik lah service...


Ini kaler yang me laju je click masuk dalam shopping cart...

Cara me asal nampak cantik jek click click click tengok tengok berderet dalam shopping cart...  Pastu baru la tapis mana yang betul betul nak...  Itu pun tak sampai 5 minit sale start, kaler yang me nak pun dah out of stock... 

Macam selalu beli sebab suka kaler walau takde baju matching...  Bila bawak balik rumah pening nak  match baju...

Tadi pagi sebab dah iron tudung  nih, gigihlah sorong tarik, buka tutup gerobok nak cari baju sesuai...  Last last jumpa dress kaler memang ngam ngam soi tapi zip macam rosak sikit...  Dah tak pasal pasal nak kena betulkan zip pulak... 

So hari ni di hari Ahad yang berbahagia ini sebab pagi pagi dah kena masuk meeting me ber Chenta Qaseh code RDT06 EMERALD GREEN/BROWN


Pegang pen la nak masuk meeting kan...

Bagi me harga shawl nih mampu milik...  Kalau actual price memang fikir 10 kali jugak... 

Hocay selamat mengclick if sempat lagik (^_____^)...



Mak Leopard In D House...


Cak!!!
 
Donning my new FNJ Nour Sara In Leopard Print Terracotta colour...  Wow i'm lovin' it...
 
Kekeke sebab sekarang dah tak boleh nak cakap i'm loving it kat Mc Donald kan sebab kempen boikot tu...  Jangan tak tau sticker McD yang selama nih duduk melekat kat cermin depan tu pun dah kena bukak and siap dah campak campak atas lantai and kena pijak pijak...
 
Pijak la sebab takde sapa pedulik atau rajin and kutip sampah...  Pemalas betul semua orang kat rumah eh...
 
Actually me memang ingat nak buka sticker tu tapi asyik terlupa jek sampai la ada member forward whatsapp yang ada kenderaan berpelekat McD dipecahkan cermin kereta oleh mereka yang tidak bertanggungjawab...
 
Haish terus teringat kereta yang tengah parking tu...  Balik tu terus bukak...  Bukan percaya tapi sekadar berjaga jaga...
 
Hocay balik citer Nour Sara hehehe...  Suka sangat nak melencong lencong bila bercerita kan...
 
Purchased before Raya and memang belum ada menghunting sejak naik cuti raya and lagik telah berazam untuk stop hunting FNJ kecuali Mariya and Nour Sara saja...  Dah penat pakai Aisya la kengkononnya hocay (^^,)...
 
Ramai purchaser yang komplen susah nak dibagaikan/dibega Nour Sara nih...  Me pun mula mula masa try test pun rasa cenggitu jugak...  Tapi lepas dah pakai betul betul rasa selesa and cantik je pattern nih... 
 
Ada video cara pemakaian di Mawar Fareeda Fanpage kalau nak tengok...  Kalau tak tengok pun kita pusing ajek la belit sana sini asal perasan cantik sudah... 
 
Ini style me...
 

Makcik verangan lagik...
 
Tudung ni macam biasa standard FNJ bleh terus sarung and pin untuk adjust bahagian muka...  Yang ini version 1 rantai so rantai tu bleh dibagaikan nak pin kat mana...  Kali nih me pin je kat tepi kepala atas brooch besar tu...  Brooch besar tu memang dah dijahit kat tudung so tak kan tercabut... 
 
Biasa lah benda baru jadi excited nya tu ada over cket...  Lagik la pulak awning pun terasa sesuai je kat muka itu yang menambah perahsantan tu...
 
Actually kaler nih pun kaler mata keranjang beli sebab dapat harga murah, maklumlah tengah jualan masyhur kan...  Padahal nak cari kaler merah atau biru tapi kaler yang tak berkenaan jugak yang dirembat...
 
Nasib tak menyesal (^____^)...
 

Makan Nasi Minyak...

 
Tapi pica nasi minyaknya takde eh pica dengan Riaz jek ada...
 

Akhirnya dapat jugak amik pica dengan Riaz... 
 
Sekarang dah pandai, ajak amik pica jek laju jawab "tak nak lar..."  Hocay tak nak takpe mama amik pica sendirik jek...
 
Dah sampai kampung...  Lepak lepak kejap kat rumah atuk baru pergi rumah pengantin...  Aler sebelah rumah jek pun bukan jauh...
 

Hocay walau baju ini tak perfect tapi terpaksa akui me sukaaa...  Kaler memancar mancar sebatu orang bleh nampak kekeke...

Dengan mem...  Mem teman kitaorang makan...  Ngada eh makan pun nak teman...

Tengok tengok...  Kaki amik pica yang berdua tu je la yang sentiasa ready...  Yang len entah mana mana dorang tengok...
 
Amboi siap panjat atas kusi pelamin eh...  Ada orang tu lalu lalu macam tengok macam tak puashati jek...  Mem kata takpe ler tadi pagi pun ramai yang duduk kat situ amik amik gambar lagik...

Pelamin simple jek... 

Lepas makan lepak lepuk depan pelamin...  Sebenarnya nak kan aircond sebab kat luar panas berdenting... 
 
Bantal kat pelamin tu dah tercabut satu (^^,)...

Inilah pengantin nya...  Asyik tampal muka kitaorang jek menyampah plak kan hehehe...
 
Cousin me yang pempuan tu...  Memang cousin yang tercantik sekali antara cousin...  Kulit putih muka bersih tinggi kurus...
 
Menjoyah...   "Eh eh apesal baju awak Nampak sangat dia punya kedut nih..."  "Iyer???"...  Ehehe...  Caption reka sendirik (^^,)...
 
Dah nak balik sekali lalu depan umah pengantin tengok ramai kerabat makan kat meja tepi jalan...  Dah turun borak salam sesaat...

Last skalik...
 
Hocay bye nak balik cepat tak bleh nak melepak berlama lama sebab malam nih dah start program ziarah raya aka marhaban kat kawasan perjiranan rumah me...
 
Bersedia untuk tengok pica marhaban plak eh...


Baju Raya Made In Bandung...

 
Tajuk takde kena mengena pun (^____^)...
 
Padahal nak pergi wedding...

Hai...  Time time musim raya nihlah ada pulak jemputan wedding... 
 
Bukan siapa pun cousin sendirik jugak...  Nasib baik kat kampung jek gagah jugaklah dapat pergi...  Cuba cousin cousin yang luar Johor punye wedding, macam kirim salam jek la yang mampu...  Eh kirim duit salam keruk sekalik eh, tak pernah tak kirim (^^,)...
 
Plan d other half kata pukul 8:00 am mesti dah kluar rumah...  Maka dengan bersungguh sungguh la me pukul 6:15 am dah bangun sesiap mandi conteng conteng muka bagai...  Dah macam hari hari biasa nak pergi kerja pulak...  Anak anak sumer pun kena kerah pagi macam nak pergi skool jugak...
 
Last last tau pukul berapa baru gerak?  Pukul 10 jugakkkkk haishhhh...
 
D other half tengah bizi tahap gaban tu yang singgah site dulu lar pusing sana dulu la pusing sini dulu lar...  Takpe takpe yang penting selamat sampai...
 
So pagi tu dah sesiap kami berpica pica dulu la kat rumah...  Macam biasa pica orang perempuan jek la yang ada...  Yang lelaki sumer sibuk dengan hal masing masing...  Si Riaz sibuk meround naik motor dengan d other half...  Kesian tiap tiap hari meratib kat telinga "Nak naik moto pa, naik motor pa..."
 

Two tone shawl yang baru dirembat di Zawara...  Memang dari puasa nak cari shawl untuk baju nih...  Akhirnya bertemu jodoh jua di Zawara...
 
Risha & Hazel...  Tak de plan pun nak ada scheme kaler tapi terlebih kurang sama pulak kaler gold yellow camtu...  Ni ler baju yang buat kat Bandung tu... 

Kasik selfie satu kalik...
 
Cantik kaler shawl nih and lebih panjang dari shawl Zawara yang sebelum nih...  Nasib takde sale kalau tak mesti sploh helai me amik kekeke...  Acah Mak Enon ajek...

Kaler block sangat...  Ok je selesa tapi pattern letak double lace kat pinggang buat me nampak gemuk and lining kain kuning tu dia potong besar sket dari kain lacenya...  So kalau diri nampak macam ada kedut kat depan baju... 
 
Takpe lah pattern baru ada kedut/line kat tengah baju gitu...  Siap jadi bahan kata kata (sebenarnya nak tulis bahan umpatan kekekeke...) plak kedut/line baju me nih...  Mesti korang tak pernah tengok pattern cenggini kan kekekeke...

Ish ish ish...  Berhabuk giler cawan umah sapa lah nih yek...  Hahaha ini tahun kemas raya memang kemas ala kadar...  Lap apa yang patut ajek...  Kalau tak memang kasi turun setiap satu and susun balik semula...  Takpe tak lama lagi mama kasik lap sama awak semua and balut baik baik and simpan dalam kotak yea...
 
Mode verangan Mak Jemah...
 
Hocay habis berangan tutup kipas lampu semua kunci pintu...  Bai nak pergi makan nasi minyak...
 

Akhirnya Jejak Kaki Ke Zawara & Projek Mega On Ur Mark...


Tadaaaaaa...
 
Menjejakkan kaki juga ke sini...  Itu pun nasib baik sangat sangat ada orang baik hati nak bawak pergi...  Terima kasih lain kali kita g shopping lagik tau...

Dah lah memang mood tengah down cket sebab sedih ada  kegkawan tak ingat pun makcik nih...  Tau lah makcik dah tua dah tak standing dengan uolls yang muda belia...  Daripada melayan lara baik lah pergi merambu ramba tak gitu...
 
Walau dalam waktu yang singkat, menyopping macam lipas kudung (ceh shopping ler sangat) tapi berjaya jugak bawak balik sehelai dua yang berkenan di mata...  Kalau ikut dasar mata keranjang memang banyak je yang diminati...
 

 
Zawara outlet @ Bandar Baru UDA, Johor Bahru...
 
Best la pergi waktu tengah bulan, sales pun takde lah gempak mana, memang lengang je kedai...  Ada la 2 3 orang customer...  Lepas tu tinggal la me berdua jek dengan tukang pembawa...
 
 

Masuk masuk tak expect pun ada 2 tone shawl sekali tengok ada lar...  Berderet tergantung macam macam kaler...  Terus excited...  Ialah sebab beberapa hari sebelum ni me ada call tanya ada restock tak, katanya takde...  Tiba tiba datang ada la pulak...

Alician Sequin Dress...  Jaga jaga Cik Salmah dah ada yang berkenan nih...  Beli jangan tak beli...

Ini lah orang yang baik hati tu...
 
Niece me Cik Zetty...  Sejak dah ada kuda sendiri nih senang cket...  Lepas nih bleh lar me wasap je nak gi memana, tak gitu Long?  Ekekeke...

Haish dalam dilemma betul lah mana satu kaler nak pilih...

Haah kan Cu cantik jugak kaler nih...  Tapi sama macam baju raya yang dah ada ler...

Adalia Dress...

Tapi Cu prefer yang nihlah...  Cantik nih kaler belacan...  Tapi lagik size udah sold out der...  Balik office harus pergi shopping online pulak (^^,)...

Hocay dah siap...  Lebih kurang 30 minit je sebab berebut rebut nak balik office maklumlah break sejam jek...
 
Dapatlah 2 bag kecik tu cukuplah buat ada ada orang kata...
 
BTW projek mega 2014 telah bermula...  Wah!!!  Giler excited tengok update dari d other half...  Memang can't wait sungguh tak tipu...
 
 

New Nour Sara In D House...

 
Post nak hilangkan ngantuk (^^,)...
 
Sampai tertidur atas meja depan pc...  Tak sangka letak kepala beralas lengan terbangun tengok tengok jam dah pukul 3:15 petang...  Pergh...  Rasa macam baru je tutup mata tapi makan setengah jam jugak nih...  Ampunnnn...  Tak sengaja terlelap...  Feeling feeling nak tutup mata je tak sangka terus terzzzzz...  Nasib baik takde sapa yang muncul kat depan meja me kalau tak kantoi...

Welcoming new member of Nour Sara...
 
Jangan menyampah tak baikkkk...  Nour Sara kedua...  Kan dah buat tagline dulu nantikan nya di pintu office me (^^,)...

Suhaili cun sokmo...

 Kaler cantik...

Tapi balik balik hijau, balik balik pepel...  Pusing pusing itu jugak kaler...

Cuma nak buat pengakuan kaler hijau nih actually tak berapa kena dengan muka me...  Bila pakai muka nampak tak ayu kahkahkah...  Dah memang tak ayu bila pakai lagik menambah ketidak ayuan...

Tapi sebab bajet kaler cantik, suka je la...

Status belum pakai lagik jugak, reason takde baju yang sesuwai...

Labu sungguh makcik nih beli atas dasar mata keranjang...

Hocay nak stop hunting FNJ balik...  Tapi sebelum habis syawal nak dapatkan sehelai Mariya sebab belum ada walau selai...  Kena hunting time nih sebab tengah jualan masyhur...  Padahal me tengok seller jual lebih kurang harga tak masyhur pun...

Suka beli tak suka toksah gatal gatal nak pm, gitew...

Dah tak ngantuk bleh sambung buat kerja (^____^)...



Meletgo...


Beberapa helai FNJ dalam simpanan...
 
Kalau ikutkan ada lagik berhelai helai nak letgo...  Amboi macam banyak sangat lah tudung FNJ dia tu kan...  Ialah kalau 2 helai pun dah berhelai ler tu...  Reason to let go kaler tak sesuai dengan baju, tak sesuai dengan muka gitu...
 
Ada yang tak pernah pakai, ada yang pakai sekalikkkk sahaja...  Lepas tu dan tergantung duduk diam diam...
 
Tiap kali pakai baju tiap kali tu la belek belek tudung cari kaler matching tapi macam semua kaler pun tak matching padahal tudung berkaler kaler...  Inilah padahnya membeli atas dasar mata keranjang...  Mata keranjang pantang tengok kaler cantik padahal takde baju matching pun...
 
Ini antara yang telah berjaya diletgo...  Kira dah ada yang cop la nih...
 
Aisya Velvet, Khadeeja & Soffiya...

Dah siap siap dalam tipuware tinggal dipass kepada pemilik baru...  3 tipuware untuk 3 tudung di atas...
 
Satu lagik yang kat bawah nih...


Aisya Brazil... 
 
Cantik kaler dia... 
 
Hocay sesapa lagik nak prelove FNJ sila angkat tangan...  Terms me mudah je hanya untuk COD sebab me memang takde masa nak pergi post office segala...  Kalau guna courier service bleh takde masalah tapi sapa pulak nak bayar postage courier yang mahal tu...
 
Gonna miss u my FNJ (^^,)...

Hari Raya Kedua...


Pagi pagi dah bikin mengantuk...
 
Start minggu ni dapat satu beban eh tugas lagik...  Kena masuk weekly meeting la pulok...  Haish nak buat weekly meeting ke everyday meeting ke me tak kisah tapi bleh tak jangan mintak me amik minutes...  Lemau terus makcik terus sangap and macam nak tersembam atas meja meeting...
 
Keluar meeting pun ngantuk lagik...  Sepatutnya dulu dulu bekerja di hari Ahad adalah sesuatu yang paling sempoi...  Tapi sekarang rasa macam kalau nak apply leave atau mc memang kena jatuh pada hari ahad kekeke...
 
Tengok FB kengkawan luar Johor sakan beraya lagik...  Semalam me tak pergi mana pun, memerap satu hari kat rumah...  Masak makan tidur...  Rumah pun tak kemas...  Kalau orang datang beraya bleh tolong kutipkan rambut rambut Cik Risha yang berguguran atas lantai merata rata tu...  Kalau time rajin me walau sehelai rambut pun akan kutip tapi bila dah malas berhelai helai pun me buat tak nampak je...
 
Ngantuk ngantuk tampal pica raya kedua tu hari lar...  Sambung...
 
Beraya ke Batu Pahat and Muar...  Tapi pica nih semua kat rumah Abah...  Sakan this year berpica... 

Sumer ada Angah jek takde...

Cucus...


'Pengantin baru'...

Beliak mata lagik ini budak...

Selfie takde monopod...

3 beradik...
 
Akak, Adik, Along...  Angah none hado...

Menantu tua dengan menantu muda...

Tambah Qalesya and Along Mira...  Oit ini tahun tak kemas umah cu eh...



Hadap la muka muka sama jugak hehehe...

 Riaz...  Tema Batman...  Comei je pakai baju batman nih... 
 
Hocay ngantuk...  Malas nak menype....
 
Malam tu almost pukul 12 baru bergerak balik JB...  Me je yang balik yang lain sumer tidur Pagoh rumah uncle me...  Dah kepala keretapi kata nak balik, gerabak ikut je la...  Konon balik sebab nak raya dengan family d other half la tapi hampeh...
 
Esoknya melepak kat rumah MIL dari pagi sampai lepas maghrib baru gerak, dapat 2 rumah ajek...  Anak anak pun pandai bising...  Nasib baik me pakai baju raya last year jek...
 
Raya ketiga baru kami jenjalan raya pergi Batu Pahat and Muar lagik tapi side d other half...