Latest Updates (^____^)...

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Syukur Ke Hadrat Ilahi...


Break kejap la asyik citer pasal Chinos jek penat plak...

Hari nih me tinggal dengan anak anak jek lagik...  D other half terbang gi Bandung plak sampai Sabtu jek...  Memula ada hati jugak nak ikut tapi memikirkan di tengah tengah minggu, lepas tu Risha ada tuition malam ini, esok malam dan hari Sabtu makanya lupakan sajalah niat suci murni itu...  Tapi memang d other half tak mo bawak pun kahkahkah...  Me jek yang suka suka nak menempel (^^,)....  Bistu isteri nak mengekor sapa lagik, ngekor suami la kan....

Semalam petang time drive balik kejer me tengok minyak dah tinggal dua bar jek... 

So tadi pagi time d other half tengah sibuk sibuk bersiap nak berangkat me pun cakap la (malam tadi takde masa nak berborak sebab d other half gi main badminton balik dah kul 1 pagi)...

"Tadi malam B bawak keter apa?"

"Keter B...  Nape?"

"Takde la keter Vios takde minyak..."  Ayat nak soh tuangkan minyak kehkehkeh...

"Dah tuang dah...."

Aik...  Masa bila pulak la pergi tuang minyak?  Musykil, musykil...  Pagi tadi nak gi kerja tengok memang  minyak dah almost full bar dah...

Lagik me cakap...

"Tinggal duit cket..."

"Duit apa lagik?  Semalamkan dah masukkan duit..."

"Tu duit hutang nih duit nak belanja belanja..."  Ngeh ngeh ngeh...

Me merujuk duit hutang tu sebab me yang bayarkan bil bil rumah sumer thru Maybank2u pastu d other half refund semula...  So me ingatkan d other half bank in duit bil la...

Tapi d other half hulur jugak la duit cket untuk dibelanjakan oleh kami semua nanti hehehehe...  Harraz konpem kalau me yang amik dia dari umah babysitter mesti ajak singgah kedai punye...  Lepas tu buat kedai tu macam pak dia punye, nampak ni amik, nampak tu amik...  Tapi kalau tak isikan minyak pun pandai la nanti me pergi je tuang n bayar guna kad plastic supplementary tu...  Bil sampai B bayar la kekekeke...

So drive la pergi ke kerja dengan sukahati sebab minyak penuh dah tak payah nak isi isi lagik...  Sukahati lagik sebab dapat duit pocket lagik...  Sampai office parking and amik bil yang d other half bagi, semalam me dengar dia kata soh bayar bil tu...

Sekali tu dah duduk kat kerusi bukak bukak bil tengok eh eh...  nih bil last month punya...  Dah tu selak lagi, ada bank in slip duit refund tu...  Selak lagi belakang ada lagi satu bank in slip, nama me jugak...  Ada RM RM RM berangka angka kat situ, aik duit apa pulak nih? 

Me pun call la d other half dah sampai KL tengah tunggu flight nak ke Bandung...

"B, duit RM ber angka angka tu duit siapa?"

"Duit Yang la..."

"Duit apa?"

"Duit bonus tahun nih...."

"Duit bonus ek...  Tenkiu tenkiu..."  Sambil gelak gelak suka... 

"Luv U B..."

"Luv eh ehehehe..."  Dia pun gelak gelak kat sana...

Gila tak suka orang bagi duit... 

Anyway tenkiu so much B...  Bonus la untuk me yang memang kena faham cara kerja dia... 

Wehoooo!!!  Sekarang saya sudah ada duit extra termasuk dalam bank...  Haish...  Nak shop shop apa nih...  Hahaha pantang!!!

ALHAMDULILLAH!!!  Syukur kepada ALLAH...  Semua yang baik itu datangnya dari ALLAH S.W.T jua...



Pica ehsan Uncle Google lagik....

3 comments:

  1. Untung nye...bertuah badan ko nyah....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rezeki jangan ditolak hehehe...

    ReplyDelete