Latest Updates (^____^)...

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Alamak... Alamak... Alamak...


Alermak tak sempat bersuka sakan berhari raya la me...

Hari nih memang appointment check up pun and bersamaan dengan due date me jugak...  Penat me berdoa siang malam pagi petang subuh dinihari supaya dapat la me beraya...  Kahkahkah cam bebudak je mak budak nih kan...

Time tengah bersiap siap nak pergi hospital time tu baru pukul 930am me rasa cam tak selesa je...  Last day puasa nih oit tolonglah harap bersabar kalau tak, tak dapat penuh puasa ini tahun...  Sesiap tampal tampal bedak kat muka pastu baru la sibuk sibuk nak pack bag pulak...  Me memang gitu time nak pergi hospital time tu la baru sibuk nak mengemas, semua anak pung camtu jugak, ntah apa pesen...

Pastu cakap kat d other half kita tak yah gi check up la...  Lagi pun dah cam sakit cket cket nih pergi time dah sakit betul je... 

Pasdua tu tukar fikiran, kita gi la check up, dah memang hari ni kena gi kang jadi apa apa sapa nak tanggung, me la jugak...

Makanya berdedai dedai la semua naik kereta sebab me expect nak pergi check up je sebab sakit tu tak sakit cuma rasa tak selesa je... 

1130am sampai hospital orang memang tak ramai la sebab esok dah nak raya beb orang sumer pun dah tak nak berumahtangga kat hospital ni...  Balik kampung rebus ketupat ke bakar lemang ke ada jugak pekdahnya...  Me siap sms my niece "Oit cepat soh ibu masak rendang, cu dah on d way gi spital nih"...

Dr. Noor check je cakap "Dah 6 ke 7 dik..." 

Automatic cam nak menangis tau wawawawawaaaaaaaa....

Me nak pergi keter jumpa hubby pun Dr dah tak kasi terus kena duduk atas wheelchair...  Dr call hubby bagitau nak hantar me naik labour room terus...  Kalau nak tau yang sebenar benarnya me nak pergi jumpa d other half tu me nak ajak pergi McDonald sebab me terasa nak sangat la makan McChicken kekekeke...

Alhamdulillah kali ini dipermudahkan oleh ALLAH... Pukul 2:12pm selamatlah me melahirkan seorang lagi putera buat pelengkap kebahagiaan keluarga kami...




Wehooooo!  Bahagianya rasa... Tak raya pun takpe la asal selamat semuanya...

Malam tu mak datang bawak ketupat ngan rendang...  Makan jangan tak makan :)...

 

2 comments:

  1. tahniah kak..cukup team dah ni.. :)

    ReplyDelete
  2. tenkiu ita... tu la cukup cukup lah nih...

    ReplyDelete