Latest Updates (^____^)...

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Telur Sebiji Riuh Sekampung...

Jeng... Jeng... Jeng......

You all suker makan telur tak? Me kalau makan, kuning dia dok tergolek golek dalam pinggan.. Tingat plak time dok hostel dulu me biar telur kuning sesaja dok tergolek golek dalam pinggan pas dah abis makan, kakak kakak senior yg semeja ngan me dok gelakkan. Pastu setiap kali makan lauk telur me kasik pecah pecahkan telur kuning tu biar dia tak jadik cantik sebiji bulat & tergolek golek dalam pinggan... hehehe....

Pastukan you all ada binatang peliharaan tak? Me ada tau... Me dok umah teres jek tapi siap bleh bela bangau tau... Wui... ada ker orang bela bangau? Ada ada me la tu... Bangau me nih modern tak yah reban reban sumer tu... Kasik bela baik baik dok dalam umah jek...


Me bela 2 ekor bangau... Tapi kat pic nih ada sekor jek.. Lagik sekor tgh syok dok terbaring kat bilik atas sana hehehe... Time nih dia blum salin bulu lagik... Sekarang dia dah jadi kaler putih akibat lama sangat bertapa dok dalam rumah tak kena cahaya matahari... Hehehe...

Kena la bela 2 ekor... Kalau sekor je mana nak dapat telur nyer... Tengok tengok kemain lagik aktif bangau nih bertelur... Sekali 12 biji dia kasi telur...


Pastu siap ada munger munger lagik nih... Kengkawan cepat bela bangau nih.... Konpem dapat telur munger munger.... Tapi kalau takde bangau pun bleh jek mintak kat tokei yang ada jual telur munger nih... Hehehe...



10 comments:

  1. Amboi dinda dah wat tayangan perdana eh....siap bertelur munger munger lagi....nanti kanda pun nak share lah tapi kandanyer nyer bagau bellerina tanda partenr ...solo jer so takda telur melur.......

    ReplyDelete
  2. Kekanda ku... itu jek la yang ada nak buat tayangan perdana... kanda pun kena la bela 2 ekor kalau tak camner dia nak mengawan nak bertelor nanti hehehhee... Dinda punye nanti dinda kasik jadik cam ballerina jugak lar... ala ala kanda punya tu....

    ReplyDelete
  3. cantiknya telur-telur tu...

    ReplyDelete
  4. coco ...angsa tu gi beli kat mana?? brp hinggit? rack telur tu sebiji cam akak punya..akak beli 2 tahun lepas di ati lovly craf .. rm100. coco beli kat mana?

    ReplyDelete
  5. coco, kalau telur rebus pengantin kak ana makan..kalau rebus sendiri tak reti nak makan...hmmm pelik tapi benar...hehehehe..

    telur2 tu dah tgk live...cantik cute ehk...gerammm je...

    ReplyDelete
  6. kak nor, angsa ngan telur tu coco bli kat kak lynn... rega rack tu tak ingat plak la brape tp cam tak sampai RM100 time coco bli tu. skrang tak tau la bape rega dia.

    ReplyDelete
  7. kak umi tenkiu kak... telur tu mmg geram je tapi comei comei jek cam telur ayam tu...

    ReplyDelete
  8. kakak ku cayam, coco kalau telur pantin kena telur pindang baru coco makan...

    camner bangau dah bertelur ker lum?

    ReplyDelete
  9. cik coco haa....itu tulut..lia punya munga banyak cantik maa...wa punya ..munga haiiyaa...sulah lama punya pesennnn ...

    wa pun suka makan ulut pindang..tapi sini kl susah mua cari maaa....

    ReplyDelete
  10. cik ayu hor, itu tulut pindang johor senang mau cali hor.. itu masa olang kawin sama aler dekat restolan ada jugak hor...

    itu tulut munga kalau sudah kenan patern baru punye hor, cipat cipat kasi telepon itu kakak lor...

    ReplyDelete